Je eten blijft bijzonder lekker wanneer je het bereidt bij een lage temperatuur: vlees of vis blijft super sappig en groenten zijn knapperig en vers! Met onze Oklahoma Joe is bakken, koken en roken mogelijk op iedere gewenste temperatuur.
Vanwege de lage bereidingstemperatuur bij roken onder de 100 ° C zal je voedsel langzaam en voorzichtig koken. Het eten verliest hierdoor nauwelijks sappen, omdat de vloeistof niet verdampt. Bij deze lage temperaturen heb je dus nooit droge gerechten!
De gerechten krijgen ook een speciale rokerige smaak, die je ook nog kunt verbeteren door verschillende houtsoorten te gebruiken. Je hebt dus ontelbare mogelijkheden om je individuele smaak te bereiken of gewoon van aroma af te wisselen!
Natuurlijk kan deze smoker ook als conventionele grill worden gebruikt voor koken met directe warmte. Hiervoor kan in beide kamers een vuur worden ontstoken waarover je voedsel kunt bereiden. Dankzij het grote grillgebied kun je met gemak zelfs grote feesten van heerlijk BBQ voedsel voorzien!
Voor de Oklahoma Joe heeft u hout nodig. Dit wordt niet standaard meegeleverd, maar kunt u apart bestellen. De Oklahoma Joe brandt ongeveer 2 uur op één zak brandhout van 10kg.